Boshuis

Bovenop een recreatiewoning uit de jaren 50, verscholen in het bos, verreist een sculpturale, compacte en duurzame woninguitbreiding. Vanuit het bestaande bouwwerk klimt de uitbreiding omhoog en beweegt het richting het weidse uitzicht over het open grasland tussen de bomen.

Year

2015

Status

Completed

Client

Private

Photographs

Jeroen Musch

Contractor

Mansbouw

De beschermde omgeving van een boomhut

De dakopbouw bevind zich in het bladerendek en voelt aan als de beschermde omgeving van een boomhut. Het ontwerp past met zijn schuine daken en wanden precies binnen de kaders van het bestemmingsplan die een maximale goot- en nokhoogte voorschrijft.

Vanuit de bestaande woonkamer klim je via een hangende trap naar de compacte woninguitbreiding. De opbouw en het interieur zijn op maat gesneden voor de functies en het gewenste gebruik en zo compact mogelijk ontworpen. De bedden en opslagruimten zijn ingebouwd waardoor er verder geen meubilair nodig zal zijn. De dakopbouw biedt plaats aan twee slaapkamers en een overloop met wasmeubel van waaruit je toegang hebt tot het bestaande dak. Het bestaande dak werd al geregeld beklommen om daar te genieten van de ondergaande zon en het uitzicht op de flora en fauna van de achterhoek.

Get in touch
De uitbouw die zich beweegt naar de toppen van de bomen
Een slaapkamer met het gevoel van een boomhut

Duurzaam en autarkisch

De bestaande woning is duurzaam gerenoveerd en is volledig autarkisch. Er is een off-grid zonnesysteem, de verwarming gaat via een houtkachel en het afvalwater wordt gezuiverd door een helofytenfilter. De dakopbouw bestaat grotendeels uit houtskeletbouw, is geïsoleerd met vlaswol en is rondom bekleedt met onbehandeld Lariks.

De overloop met een maatwerk wasmeubel

De hangende trap

Volg het licht naar de dakopbouw in het bladerdek.

Master Bedroom

Wordt wakker in de ochtend en zie de herten langslopen.

Hoofdslaapkamer in de bomen
Back to top