Patio Huis

In Velp, aan de rand van het natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom, is een vervallen jaren 50 villa duurzaam gerenoveerd en uitgebreid met een moderne uitbouw.

Year

2017

Status

Completed

Client

Private

Photographs

Ossip van Duivenbode

Landscape design

Hendriks Hoveniers b.v.

Uitbreiden met lucht

Het huis is ontdaan van de vele kleine kamers en is gereduceerd tot een aantal heldere ruimtes en voorzien van een betonnen uitbreiding met patio. De verschillende ruimtes staan in open verbinding met elkaar, maar behouden desondanks hun eigen intieme sfeer.

 

Get in touch
De verdiepte uitbouw
Uitbreiden met lucht

De patio laat binnen en buiten in elkaar overlopen.

Door het toevoegen van de patio tussen het bestaande huis en de uitbreiding aan de voorzijde, het minimale gebruik van scheidingswanden en het vergroten van  ramen en doorgangen in de bestaande gevel, wordt er gezorgd voor een optimale toetreding van daglicht en zichtlijnen tussen de verschillende binnen- en buitenruimtes, waardoor de verschillende ruimtes vloeiend in elkaar over lopen.

Glazen vloer in de hal tussen de vide en de studeerkamer

Een speels huis

De betonnen band in de gevel van het oorspronkelijke huis behoudt zijn karakteristieke bepaling in het huis. Gelijk aan de onderzijde van deze bestaande band, loopt de onderzijde van het nieuwe (groen bezaaide) betonnen dak van de uitbreiding. De bestaande band heeft slechts een hoogte van 2,3 meter van vloer tot onderkant balk. Om meer hoogte te creëren is de uitbreiding voor een gedeelte in de grond geplaatst, zodat dat de uitbreiding verzonken ligt in de tuin en zich op een natuurlijke manier nestelt in de omgeving. Het niveauverschil brengt speelsheid in het huis; je kunt op de betonnen rand van de uitbreiding half in de tuin en half binnen zitten en het zorgt ook voor een subtiele afscheiding tussen de ruimtes.

Hart van het huis
Back to top