Winnaar openbare selectieprocedure

Het bouwblok is gelegen op de hoek van de Monnetlaan – Bernadottelaan, centraal gelegen in de opkomende wijk Kanaleneiland in Utrecht.
In de nieuwe opzet worden twaalf gezinswoningen gerealiseerd. De indeling van de bestaande woningen met veel ruimte en licht blijft grotendeels gehandhaafd. De gevels krijgen een eigentijdse signatuur met respect voor de helderheid en strakke lijnen van de kenmerkende wederopbouwarchitectuur.
Het bouwblok maakt onderdeel uit van een grootschalige revitalisatie van de wijk Kanaleneiland. De renovatie en herontwikkelingen in de omgeving en intrek van energieke starters heeft de wijk een impuls gegeven die het nodig had. De duurzame renovatie van dit bouwblok draagt bij aan deze vernieuwing zonder de eigenheid van de wijk te verliezen.

Back to top